Groot, Groter, Gio!!
Wednesday 19 December 2007

 Tik,tik…zakken…tik…zakkennnn…hangen!

Gelukkig (…)begint het na deze eerste vis lekker te plenzen zodat de “toetjes” van neef Jor goed van pas komen om ons een beetje warm te houden. Eigenlijk zijn die hartversterkertjes niet nodig, om de zoveel tijd staan we met een kromme hengel in de boot en drillen we mooie vissen, soms ook minder mooie en zelfs hele kleintjes…maar wat een plezier hebben we de hele dag zeg!

Werkelijk alle aspecten van het verticalen op snoekbaars komen aan de orde en worden ons op een hele plezierige, joviale manier aangeleerd, we leren en hebben volop lol met en om elkaar!

In totaal vangen we terwijl we nu fronttrollen op de elektromotor, en al zigzaggend de rand van de vaargeul afvissen met zijn drieën meer dan 43 snoekbaarzen, waaronder ook enkele 60 en zelfs 70-plussers, een paar giga-baarzen en een heel mooi gekleurde snoek voor Joris. Na nog een enorm lang ankertouw van twee Belgische doodaasvissers te hebben gehaakt gaan we weer fullspeed richting de trailerhelling en daar blijkt dat traileren ook goed is voor je armspieren;dat liertje bedienen mag Joris de volgende keer doen!

Op herhaling!
Op het Volkerak raakten we ook aan de praat over ons werk…en van het een kwam het ander; een nieuwe computer voor Gio’s dochter zorgde ervoor dat we sneller dan gedacht weer met zijn drieën in de boot zaten.
Dinsdag 27 november stonden we met nieuw warmtepak en eigen verticaalstokje weer bij Gio op de stoep; deze keer stond de Merwede op het programma, voor mij extra leuk omdat ik een heel gedeelte van deze rivier regelmatig bevis vanaf de kant (op Roofblei, snoekbaars, baars en winde), en dus een aantal stukken, en stekken, wel (her)kende.
Ook nu was het nog pikkedonker toen we al op de helling stonden en met een prachtig opkomend zonnetje achter ons stoven we het water op. Onnodig te zeggen dat onze verwachtingen hoog gespannen waren; zouden we weer net zo’n dag beleven als de vorige keer op het Volkerak?.

Anders…
Bij de eerste stek aangekomen bleek de rivier wel even iets anders dan het grote water…de diepte verschilde niet zoveel…maar de stroming…die maakte het mij in ieder geval knap lastig…voel ik nu de bodem offe…wat voel ik nu eigenlijk…? Moeilijk hoor…mijn verwachtingen stelde ik alvast maar stiekem een beetje bij terwijl ik probeerde de bodem aan te tikken en dan net zo langzaam als op het Volkerak de limegroene V-shad terug te laten zakken naar die bodem…maar waar was die bodem?
Commentaar (1)Add Comment
...
geschreven door bram de visser, October 20, 2009
tering die is groot is die ook zwaar of niet maar vang nog meer van deze kerels
doei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security code
Schrijf de volgende tekens


busy