Albatros Hengelsport is niet meer?
Friday 07 September 2007

 Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Albatros Hengelsport B.V. uit Rijsenhout in faillissement is.

Richard Vloedgraven (44) en Martijn Tijssen (24) is het helaas niet gelukt het merk weer groot te maken.

Hiermee lijkt het doek definitief voor het merk te zijn gevallen dat sinds 1927(!) aan de waterkant was te vinden.

Nederland is een stukje historie armer.

Wij hebben vernomen dat de nieuwe eigenaren hun financiële verplichtingen aan de oud eigenaar Max Vogel niet zijn nagekomenl. Deze laatste heeft uiteindelijk de bekende stekker eruit getrokken.

 

Naam:Albatros Hengelsport B.V.
Vestigingsadres:Jolweg  11  
Vestigingsplaats:1435KR  Rijsenhout
Internetadres:www.albatroshengelsport.com
KvK-nummer:34049355  0000
Soort Inschrijving:Hoofdvestiging
Status:Faillissement
Kenmerk: Telefoonnummer curator: 023-5643227
 
 

 

Commentaar (15)Add Comment
...
geschreven door Arie, September 07, 2007
Jammer dat ze het niet gehaald hebben, wie heeft er niet in zijn jeugd (40 a 30 jaar geleden)met albatros artikelen gevist? Ze hadden altijd het Daiwa assortiment in hun pakket zitten met de nieuwste snufjes, zeker op roofvisgebied.
Je moet nu met echt gelikte spullen komen op de markt anders lukt het niet meer, iedereen wil nu op de markt een graantje mee pikken.
Jammer dat een echt hengelsportmerk verdwenen is, ik zal er met genoegen nog aan terug denken met de ouwe spullen die ik nog altijd koesterd.
Greetings Arie
...
geschreven door Sjoerd, September 07, 2007
Als beginnend visser had ik alles van Albatros.
Met het bekende groen/gele aasketeltje achterop de fiets, werphengel van Albatros en uiteraard mijn eerste werpmolen van Daiwa. Er kwam vroeger altijd een vertegenwoordiger van Albatros bij ons thuis Henk Labrie via zijn netwerk kon ik veel viswinkels in friesland voorzien van zelfgemaakte snoekbaarspennen! Hij heeft heel wat middagen bij ons aan de keukentafel gezeten altijd gezellig.
Jammer dat ze het niet hebben gered.
...
geschreven door @rno, September 07, 2007
Albatros was voor mij als kind synoniem aan vissen. Ik denk dat de generatie van voor 1980 massaal de spullen van Albatros hebben gebruikt. Misschien staat er nog iemand op om de boedel / naam te kopen.
...
geschreven door ian van sloten, September 08, 2007
Albatros was altijd een bekend merk aan de waterkant en de meesten van ons zijn er vissend mee opgegroeid.
zonde dat het niet gelukt is.
Aan de andere kant denk ik ook ergens wel dat het tijd is voor nieuwere dingen en benaderingen.
Winkels en groothandels moeten de markt al in de "houdgreep"hebben , anders omzeild iedereen hun!
Dat er niet erg veel meer verdient word in de hengelsport is oud nieuws, en dan praat ik over de hangelsport in het algemeen!
Dat gepiel met de klosjes fireline van pure fishing zijn daar o.a. een goed en duidelijk voorbeeld van!
Wat albatros betreft, jammer, ik denk niet dat er andere merken zijn die zoveel impact maken als hun!
...
geschreven door jan, September 09, 2007
het valt mee jongens deze gebeurtenis is een papier kwestie. het bedrijf draaid gewoon door.helaas is voor de eigenaren alleen het doek gevallen.
...
geschreven door Michel Rijnberg, September 10, 2007
In de 4e klas van de lagere school heb ik eens een tekeing gemaakt omdat we van de "meester" opdracht hadden gekregen om te tekenen wat je later wilde worden. Ik heb toen een tekening gemaakt van een hengelsportwinkel, want dat wilde ik als ik later groot zou zijn. Ik weet nog goed dat op deze getekende winkel groot het destijds rood/gele logo van Albatros stond! De catalogus die ze destijds uitgaven kende ik van voor naar achter en weer terug. Die winkel is trouwens niet gekomen...
...
geschreven door Nico Pronk, September 12, 2007
Het is helemaal nog niet zeker dat Albatros verdwijnd
Ze zijn nog steeds in onderhandeling voor een doorstart
Ik vind het wel een beetje voorbarig dit bericht
Dit is een beetje onrust stoken in de markt

...
geschreven door Hermans Marine bv afdeling Hengelsport, September 13, 2007
Wij hebben de afgelopen week een bestelling bij Albatros geplaatst en de goederen kunnen wij vandaag tegen onze normale voorwaarden en condities in Rijsenhout afhalen.

met vriendelijke groet
Hermans Marine bv
...
geschreven door Jaap, September 14, 2007
De BV is in faillissement, een curator is aangesteld.
Het blijven uitvoeren van werkzaamheden en/of factureren is dan toch niet vreemd? Eén van de werkzaamheden van een curator is toch het schadeloosstellen van schuldeisers.
...
geschreven door @rno, September 28, 2007
Albatros Hengelsport B.V. is niet meer. Het is nu / zal worden :

Naam:Albatros Hengelsport Int. B.V. i.o.
Vestigingsadres:Jolweg 11
Vestigingsplaats:1435KR Rijsenhout
KvK-nummer:34282845 0000
Soort Inschrijving:Hoofdvestiging
...
geschreven door Joop, October 04, 2007
*weggevist*
...
geschreven door gedupeerde, January 09, 2008
Smeerlappen zijn het, is een spel geweest van dhr Vogel!! en de leveranciers kunnen naar hun centen fluiten! Zal nooit iets kopen daar!!
...
geschreven door Niek Bijleveld, January 12, 2008
Ik ben een goede kennis van de oud eigenaren: Ik zal jullie 1 ding zeggen. Als er twee kerels zijn geweest die eerlijk spel hebben gespeeld en Albatros in anderhalf jaar tijd op de kaart hebben gezet dan zijn zij het wel en NIEMAND anders. Ze hebben een hele goede smaak achter gelaten. Vogel, haha! wat een vent. Je praat hier gewoon over maffia. Net iets te veel geld voor een vent die de ene letter voor de andere niet kan zetten! Hij is in een gespreid bedje gekomen, zijn vader stikt werkelijk in het geld en hij zelf is multimiljonair! Wat een lol om dan twee startende ondernemers omver te trekken omdat meneer zijn zin niet krijgt.
...
geschreven door Jan, May 12, 2008
Ik ben het helemaal eans met het verhaal van Niek. Inderdaad te zielig voor woorden dat zo'n stinkend rijke vent, geworden van de hengelsport, de twee nieuwe eigenaren niet door dik en dun heeft gesteund. Albatros stond inderdaad onder hun leiding binnen 2 jar weer helemaal op de kaart en ze hebben verrekte hard gewerkt om dat te bereiken. Het waren tenminste gewone en eerlijke kerels die ook gewoon bij ons in de winkel kwamen praten en overal voor in waren. Dat dan zo'n Vogel ze om een paar centen, waar hij echt niet om verlegen zat, dan echt compleet kapot laat gaan zegt genoeg over die Vogel.... En dan zelf terugkopen via de curator en dan straks zeker weer verkopen en weer anderen te pakken nemen? Zo kun je nog jaren doorgaan met mensen bedonderen, een ander woord kan ik niet verzinnen. Jammer hoor, want Albatros was echt weer op de weg terug maar ik vrees het ergste nu. want Vogel is geen figuur om er nog iets van te maken, en zijn beste personeel zal straks wel gaan lopen.
...
geschreven door andre liem, April 20, 2010
bisnis is keihard,toen er geen internet was kon je spullen kopen in azie en het hier verkopen voor het 5-10 voudige want je had weinig last van mede importeurs.
Maar 5-6 jaar geleden gaan er veel met een beetje cash richting azie op vakantie en komen thuis met een container met goederen.Af fabriek naar toonbank en zodoende worden de winstmarges kleiner..etc etc
Alleen uit China komen er in rotterdam 1000 containers ,,dagelijks,, aan, voor europa.Zodoende zijn we nu overspoeld.En wat betreft die 2 eigenaren, die hadden totaal geen ervaring met de inkoop in azie...in vergelijk met vader en zoon..

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security code
Schrijf de volgende tekens


busy