Wilkin den Boer heeft zo zijn eigen waarheid
Tuesday 12 June 2007


Jezelf opwerpen als de Messias, daar weet beroepsvisser Wilkin den Boer wel raad mee. Wilkin dood gemiddeld 10 kilo witvis voor elke gevangen kilo paling. Bijvangst wordt dat genoemd.

Wilkin moet zich hebben gerealiseerd dat hij toch wel in het verdomhoekje zit. Hoe kun je immers goedpraten dat je voor persoonlijke verrijking zoveel kapot maak?

In als zijn wijsheid geeft Wilkin maar de sportvisserij de schuld, als vele vissen ineens dood in het Kanaal door Voorne drijven. Nou ja veel? Ongeveer evenveel als hij dood voor een paar pond paling… Maar dat vergeet Wilkin voor het gemak even.

 

Ook gaat Wilkin volledig voorbij aan het feit dat vis kan sterven in de paaitijd. De heer Stoop van Sportvisserij Nederland omschreef het als volgt:

“Voorjaarsterfte en sterfte in de paaiperiode is heel normaal. Tel daarbij echter het uitzonderlijk warme voorjaarsweer, de temperatuursdip daarna en vervolgens de overvloedige regen die twee weken geleden binnen enkele dagen viel en op veel plaatsen voor lozing van zuurstofarm water heeft gezorgd en je hebt genoeg factoren die de oorzaak kunnen zijn van meer vissterfte dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.”  

(bron : http://www.totalfishing.nl/vad,14.html

Ja Wilkin heeft zo zijn eigen waarheid.

Ook al het aankomt op het toe-eigenen van een steiger.

Sterkte Wilkin!

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security code
Schrijf de volgende tekens


busy