Een perfecte avond
Wednesday 30 May 2007


Toen ik zondagmiddag weer thuis arriveerde van een vergadering van de BVSV had ik nog wel even zin om het water op. Ik stelde mijn vriendin voor om naar de film te gaan of om te gaan varen (of was het in omgekeerde volgorde...), ze koos voor het laatste.

Helemaal omdat er in de loop van de avond vaak een bijtperiode is zag ik het wel zitten. Al gauw haakte zij een "vis" echter eenmaal boven water bleek het de klassieke vangst van een schoen, keurig gehaakt.

Kort hierop wisten we op meerdere stekken een aantal baarzen te vangen van zo rond de 35 cm en nog een ondermaats snoekbaarsje. Op een volgende stek ving mijn vriendin 2 baarzen en ik een mooi klein snoekje. We hadden deze stek van een 20 meter lang al wel 5 keer afgevist: ik verticalend met shad en zij met een jig.

 

  

 

Er stond een 3 meter water op deze stek en ik besloot om de boot op een 15 meter afstand langs de stek te laten driften en af en toe bij te sturen met electromotor. De shad  werd steeds een paar meter over de stek gegooid, en halverwege de bodem de beugel dicht zodat de shad een mooie glijvlucht maakt richting bodem hierna de shad rustig over de bodem laten tokkelen, de glijvlucht steeds weer zo perfect mogelijk uitvoeren. Omdat er een licht briesje stond ging dit perfect en ik stond lekker te vissen. Dit leverde nog 1 baars op en een misser.

Het was inmiddels 9 uur toen het traject bijna afgevist was en ik kreeg nog een kort tikje op de shad. Deze vis liet zich ondanks de geringe diepte van 3 meter niet zien, hengel boog lekker door tot in het water, er stond een licht briesje waardoor de wellen mooi te zien waren. Voor mijn gevoel duurde de dril niet lang maar was wel sensationeel! Er lag uiteindelijk een machtig exemplaar naast de boot, de wind stond op de zijkant van de boot en het was hierdoor nog lastig om de vis binnen handbereik te krijgen en achter een kieuwdeksel te vatten. 

 

Dit lukte en eenmaal aan boord kon ik het shadje met enkele haak er zo afplukken. Snel een aantal foto's gemaakt vanwege de hoge watertemperatuur en terug met de vis.

Het duurde enkele minuten voordat de vis er met een ferme staartslag weer vandoor ging. 3 tot 4 meter water vind ik een mooie diepte om te verticalen, ik zal dit wel vaker gaan combineren met werpend vissen na deze ervaring.

 

BVSV,

 

Sjoerd Huisman

 

Reageren op dit artikel? Ga naar het forum!

Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

security code
Schrijf de volgende tekens


busy