De zee is geen akker
Friday 30 January 2009
De discussie over de relatie tussen fosfaat en visstand is weer opgelaaid. De Stichting voor Wetenschappelijk Natuur- en Milieubeleid (SWNM) legt de schuld van de dramatische achteruitgang van de visstand in Wadden- en Noordzee bij het milieubeleid en de natuur- en milieuorganisaties. Harde woorden van Jan van de Geest, grondlegger van de stichting.
Lees meer...
 
Verburg verzoekt vissers voor allerlaatste keer
Friday 30 January 2009
Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vindt het onacceptabel dat de beroeps- en sportvissers in het benedenrivieren-gebied geen gevolg geven aan de opgelegde verplichting een visstandbeheercommissie (VBC) in te stellen.
Lees meer...
 
Aalscholvers en Orka’s
Thursday 22 January 2009

 Dat het grote aantal aalscholvers in Nederland een groot probleem is, is bepaald niet nieuw.

Nieuw is wel dat we dit sinds kort ook hardop mogen roepen zonder verketterd te worden.

Daar waar je tot voor kort weg weggehoond als je beweerde dat aalscholvers een aanslag vormen op onze visstand krijg je nu wel bijval van de mensen die hebben doorgeleerd.

Wel een beetje zuur voor de mensen die al jaren riepen dat het verkeerd afloopt.

Want al 15 jaar geleden werden vlagzalmrivieren in Duitsland (toch niet zo heel ver vliegen hiervandaan) kompleet visloos gemaakt, om maar eens 1 voorbeeld te noemen.

Lees meer...
 
RIZA: beroepsvissers niet duurzaam
Wednesday 19 November 2008

 Slecht nieuws vorige week voor de aalscholver: het Europees Parlement wil een actieplan maken om het aantal aalscholvers in Europa drastisch te verminderen.

Volgens het EP vormen ze een bedreiging voor de visserij.

Ook minister Verburg van LNV liet zich eerder in soortgelijke bewoording uit over de situatie in Nederland: de populatie zou onbeheersbaar zijn en door zijn toedoen neemt de visstand af.

Lees meer...
 
Mager zeventje voor Deltacommissie
Thursday 13 November 2008

Een mager zeventje. Dit cijfer geven dertig jonge hydrologen de Deltacommissie voor het advies over de toekomst van het Nederlandse waterbeheer.

De jonge onderzoekers, verbonden aan verschillende Nederlandse universiteiten, kwamen 27 oktober bijeen om te discussiëren over de aanbevelingen van de Deltacommissie. Deze commissie bracht op 3 september advies uit aan het kabinet over de bescherming van Nederland tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 85