Lauwersmeer gaat NIET door
Wednesday 19 March 2008

 Het is snertweer!

Harde wind en regen hebben ons doen besluiten dat het onverantwoord is om te gaan vissen op het Lauwersmeer aanstaande zaterdag. 

De voorspellingen op de diverse weersites geven west 5/6 bft. op. De 4e wedstrijd vervalt hiermee maar de organisatie zal mischien toch een achtste wedstrijd proberen te houden op een later tijdstip in 2008. Deze wedstrijd zal minimaal 2 maanden van te voren worden aangekondigd.

Mensen die ingeschreven hebben voor deze afgelaste wedstrijd laten wij staan voor de komende wedstrijd op het Haringvliet op 10 februari.

 
Van stek naar stek naar stek
Friday 21 December 2007

 Op de eerste stek “was het niet veel” aldus Gio, en dus gingen we snel door naar stek twee.

Ook daar kregen we geen aanbeten en omdat ik het nog steeds maar moeilijk vond de bodem te voelen zonk bij mij de moed al wat verder in mijn schoenen…, “misschien zitten ze al in de haven jongens, even kijken…” en op de elektromotor slopen we de haven in, links en rechts geflankeerd door enorme rijnaken…wel even wat anders zeg!

In de haven was het aanmerkelijk dieper, maar ook de hoogteverschillen versprongen veel meer dan “buitengaats” en zodoende kregen we het nog een beetje moeilijker…gelukkig kreeg Gio hier de eerste vis van de dag te pakken, raakte ik voor het eerst “vast” (toch nog de bodem gevonden!), en pakte Joris een leuke baars.

Lees meer...
 
Groot, Groter, Gio!!
Wednesday 19 December 2007

 Tik,tik…zakken…tik…zakkennnn…hangen!

Gelukkig (…)begint het na deze eerste vis lekker te plenzen zodat de “toetjes” van neef Jor goed van pas komen om ons een beetje warm te houden. Eigenlijk zijn die hartversterkertjes niet nodig, om de zoveel tijd staan we met een kromme hengel in de boot en drillen we mooie vissen, soms ook minder mooie en zelfs hele kleintjes…maar wat een plezier hebben we de hele dag zeg!

Werkelijk alle aspecten van het verticalen op snoekbaars komen aan de orde en worden ons op een hele plezierige, joviale manier aangeleerd, we leren en hebben volop lol met en om elkaar!

Lees meer...
 
Filmpjes…
Monday 17 December 2007

 Sinds zaterdag 29 september kijk ik bijna dagelijks op mijn computer naar het viertal filmpjes dat Joris en ik toen gemaakt hebben…

filmpjes van grote, en niet zo grote snoekbaars, het drillen van een prachtige baars, de dril van een hele mooie geelgroene snoek die bijna uit zichzelf de boot insprong, het volgas scheuren naar de eerste stek en vooral de filmpjes van het plezier dat we de hele dag hadden.

Onze eerste echte verticaaldag met de boot op groot water staat in mijn geheugen gegrift, doet me telkens terugkijken, laat mijn fantasie de volle loop over een eigen boot, en dan op “mijn” groot water, net zulke vangsten maken als die zaterdag…en dat allemaal door een verjaardagscadeautje voor neef Joris!

Lees meer...
 
Snoekbaars en licht
Friday 07 September 2007

 Het water in Groningen kenmerk zich veelal door kilometers monotoon kanaal, over het algemeen slecht toegankelijk voor vissers.

De meeste kanalen zijn ontstaan door opgeworpen dijken, je vist met je shad ter hoogte van het naast gelegen wegdek, van de omgeving zie je vrij weinig door de hoge walkanten.

Vaak is het zo dat er op kilometers kanaal maar een paar stekken of stukken zijn van een paar honderd meter die productief zijn. Samen met mijn vismaat ben ik vandaag weer op zo'n kanaal aan het vissen.

Het valt me deze zomer op dat het aas vaak heel voorzichtig gepresenteerd moet worden net als in een periode met koud weer. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 18