Penvissen in maart
Thursday 28 February 2008

 Rond deze tijd van het jaar trekt de snoekbaars weer naar het ondiepere water om daar te paaien.

Het is nu dan ook de tijd om eens een emmer met visjes mee te nemen en de penhengels uit te gooien.

Vaak kun je nu juist op het ondiepe de dikkere vissen vangen wat met kunstaas veel lastiger is.

Zelf vis ik graag in de kanten op dieptes van 0,5 tot 1 meter water.

Als aas gebruik ik bij voorkeur verse spiering en bij gebrek daaraan blei of voorn.

Het is een heel ontspannen visserij, eens niet naar dat beeldschermpje staren en geen grote vrachtschepen die je steeds moet ontwijken.

Het magische moment van het schokje op de pen en het traag weglopen daarna geeft deze visserij voor mij iets speciaals.

Lees meer...
 
Diagonalen, nog niet zo eenvoudig
Thursday 20 December 2007

 Ik ben al jaren een verwoed karpervisser geweest (en dat ben ik nog wel) totdat de vangsten behoorlijk terugliepen en ik ook niet zo veel tijd meer had.

Toen ben ik aan het snoekbaarsvissen geraakt met kunstaas vanaf de kant, het diagonalen De eerste tijd viel me dat enorm zwaar daar ik geen aanbeet kon krijgen en vis kon vangen.

Toch maar stug doorzetten tot dat ik mijn eerste snoekbaars ving op een shad, toen had ik het trucje door en begon regelmatiger vis te vangen.

Lees meer...
 
Herfst-Snoekbaars
Friday 21 September 2007

 Had me een paar weken geleden gezegd dat de herfst nabij was, en ik had je verbaasd aangekeken.

De bomen nog groen, de zon warm op m'n huid. Hoe snel kan het weer veranderen. Nu blaast de wind reeds de herfstbladeren door de straten en regent het vaker wel dan niet.

Snoekbaarzen doe ik alle seizoenen van het jaar. Maar van al die seizoenen is de herfst toch wel mijn favoriet . De herfst is de tijd van grote snoekbaars en spectaculaire drills.

Met de winter in aantocht gaat de snoekbaars vaker en intensiever jagen. Ook zal een passieve snoekbaars een goed gepresenteerd aas veel sneller pakken dan in de andere seizoenen.

Lees meer...
 
Vissen op de stoot
Thursday 30 August 2007

 Vissen op de stoot , het is een systeem dat eenvoudig , maar zeer effectief is.

Het is ook de manier waarbij je op een eenvoudige wijze een groot gebied water kunt afzoeken op zoek naar actieve snoekbaars.

Als aas kan zowel gebruik gemaakt worden van een levend of dood aasvisje als van een visfladdertje. Zelf verkies ik een levend aasvisje. Het enige nadeel is dan wel dat je steeds je keteltje met aasvisjes moet mee sjouwen.

Montage
Hoewel je een gewone schuifmontage kan gebruiken zoals bij het bodemvissen met schuiflood, is het beter om het lood schuivend op de hoofdlijn te bevestigen met een zijlijntje.

Lees meer...
 
Vissen met bodemlood
Wednesday 29 August 2007

 Hoewel niet een van de effectiefste manieren om snoekbaars te vangen, is het toch nog steeds een vrij populaire manier.

Redenen hiervoor zijn er te over. Het is de simpelste manier zonder veel poespas, iedereen kan er mee overweg. Je kunt er op grote afstand mee vissen, dus ook op plaatsen waar je met de dobber niet komt.

Het heeft je ook de mogelijkheid met twee hengels te vissen, al dan niet met verschillend aas. Gebruik je deze manier als bijlegger tijdens het vissen met de vaste hengel, dan heb je er weinig omkijken naar tot de aanbeet.

De methode is identiek voor zowel een levende, dode aasvis, of een stukje vis.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 14