Weer stropers gepakt Gooimeer...
Friday 24 October 2008

 Nog geen twee weken na de aanhouding van twee stropers die met warnetten op snoekbaars visten, was het opnieuw raak op het Gooimeer.

Ditmaal deden de stropers zich voor als gewone sportvissers.

Zij bleken bij controle maar liefst tien snoekbaarzen in bezit te hebben, terwijl wettelijk is voorgeschreven dat per visdag maximaal twee snoekbaarzen per persoon mogen worden meegenomen.

Lees meer...
 
weer stropers gepakt :-)
Thursday 09 October 2008

Twee mannen uit Urk zijn op woensdag 8 oktober aangehouden voor stroperij op het Gooimeer.

Het tweetal werd door de controleurs van de KLPD, Natuurbeheer provincie Flevoland en Hengelsportfederatie NoordWest Nederland op heterdaad betrapt toen zij nabij de Hollandse Brug bezig waren om hun warnetten te lichten. In de netten zaten onder meer snoekbaars, baars, brasem en blankvoorn.

Lees meer...
 
Stropers gepakt in Folkertsloot
Wednesday 24 September 2008
De politie heeft zondagmorgen op de Folkertsloot vier mannen op heterdaad aangehouden op verdenking van kleine visstroperij.
Na een melding dat de mannen gezien waren terwijl ze fuiken binnen haalden, konden ze op het water al snel aangehouden worden. Een 66-jarige man uit Earnewald kreeg een proces-verbaal voor het gebruik van de fuiken.
Deze mogen alleen door de beroepsvisserij gebruikt worden. Daarnaast bleek een 42-jarige man uit Hoogerheide een kruisnet klaar te hebben liggen voor gebruik. Dit net mag in de visserij helemaal niet gebruikt worden en de man kreeg hier een proces-verbaal voor. Een 47-jarige man uit Geldermalsen kreeg een proces-verbaal voor het meenemen van een snoek (verboden volgens de vergunningseisen Fryslân) en een 69-jarige man uit Krommie kreeg een proces-verbaal voor zijn 21 hengels die voor onmiddellijk gebruik klaar stonden. De fuiken en het kruisnet zijn in beslag genomen.
 
Sloten: politie houdt sportvisser aan
Tuesday 23 September 2008
De politie heeft maandag aan het einde van de middag een 46-jarige sportvisser uit Sloten aangehouden.
Tijdens een controle op de visserijwetgeving gooide de man, op het moment dat de controleurs de visser aanspraken, een viskoffer overboord. Hierop werd de man aangehouden.
n de koffer bleken 14 snoekbaarzen te zitten. Daarnaast lagen in de boot vier werphengels klaar voor gebruik. De snoekbaarzen zijn naar de visafslag in Stavoren gebracht en de hengels zijn in beslag genomen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.
Lees meer...
 
Stroperij gaat maar door
Monday 01 September 2008

Het Visstroperijteam IJsselmeer heeft de afgelopen weken zesentwintig fuiken uit het IJsselmeer en de Randmeren gehaald.

Op zondag 31 augustus trof het team zeven stel schietfuiken met een totale lengte van tweehonderd meter aan. Schietfuiken mogen alleen met vergunning gebruikt worden. Een dader werd niet aangetroffen. Op het Ketelmeer werden een dag eerder twee stropers geverbaliseerd voor het gebruiken van illegaal vistuig. Bij hen werd vijfhonderd meter hoekwant aangetroffen. Ook op 24 juli werd een man geverbaliseerd voor illegale stroperij met hoekwant.

Lees meer...
 
'Vrij spel' voor visstropers op Noordzeekanaal
Tuesday 05 August 2008

 De Algemene Inspectiedienst (AID) gaat geen extra aandacht besteden aan de stroperij op snoekbaars op het Noordzeekanaal.

De dienst zegt zich vooral op grote stroperij met netten te richten terwijl op het Noordzeekanaal vooral met hengels gestroopt wordt. Sporadisch worden stropers aangehouden door medewerkers van de interProvinciale Organisatie Sportvisserij of waterpolitie.

Lees meer...
 
Meer foute Duitsers
Wednesday 30 July 2008

In de nacht van dinsdag 29 juli op woensdag 30 juli heeft het Visstroperijteam Friesland op het Koevordermeer vier mannen aangehouden voor visstroperij.

De groep Duitsers viste in de nachtelijke uren met hengels en illegale netvoorzieningen. De verdachten zijn op het politiebureau gehoord en voorgeleid aan de officier van justitie, waarna ze met een proces verbaal zijn heengezonden. Een sleepnet en 70 meter staand want is door het visstroperijteam in beslag genomen.

Lees meer...
 
Nog steeds foute Duitsers
Tuesday 29 July 2008
 In de nacht van dinsdag 29 juli op woensdag 30 juli heeft het Visstroperijteam Friesland op het Koevordermeer vier mannen aangehouden voor visstroperij.

De groep Duitsers viste in de nachtelijke uren met hengels en illegale netvoorzieningen. De verdachten zijn op het politiebureau gehoord en voorgeleid aan de officier van justitie, waarna ze met een proces verbaal zijn heengezonden.

Een sleepnet en 70 meter staand want is door het visstroperijteam in beslag genomen.
Lees meer...
 
Beroepsvistuigen op verboden plaatsen
Thursday 24 July 2008

De afgelopen weken heeft het Visstroperijteam IJsselmeer regelmatig illegale fuiken uit het IJsselmeer opgevist.

Op dinsdag 24 juni werd door de inspanningen van het team een grote partij van elf grote schietfuiken nabij Friesland aangetroffen. Het illegale vistuig lag dichtbij elkaar, ver buiten de kust. De hoeveelheid fuiken doet vermoeden dat het hier gaat om een grove vorm van stroperij. Het Visstroperijteam IJsselmeer heeft nog niet in beeld wie dit vistuig heeft geplaatst. In totaal zijn dit jaar door het team al 45 illegale fuiken aangetroffen.

Lees meer...
 
Illegale professionele fuiken
Wednesday 25 June 2008

 

 De afgelopen weken heeft het Visstroperijteam IJsselmeer regelmatig illegale fuiken uit het IJsselmeer opgevist.

Op dinsdag 24 juni werd door de inspanningen van het team een grote partij van elf grote schietfuiken nabij Friesland aangetroffen. Het illegale vistuig lag dichtbij elkaar, ver buiten de kust. De hoeveelheid fuiken doet vermoeden dat het hier gaat om een grove vorm van stroperij.

Het Visstroperijteam IJsselmeer heeft nog niet in beeld wie dit vistuig heeft geplaatst. In totaal zijn dit jaar door het team al 45 illegale fuiken aangetroffen.

Lees meer...
 
Alweer stropende beroepsvisser gepakt
Friday 30 May 2008

 Het Visstroperijteam Friesland heeft op vrijdag 30 mei weer een beroepsvisser verbaliseerd voor het vangen van vis waarvoor hij geen vergunning had.

De man had alleen een vergunning voor het vissen op paling en werd bij een controle betrapt met voorn, brasem en snoekbaars aan boord.

Snoekbaars mag zo en zo tot 1 juni helemaal niet gevangen worden.

De nog levende vis is weer teruggezet in het Slotermeer.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 11 van 112