MNP: Fosfaten bijna niet uit het water te krijgen
Friday 30 May 2008

 Het is heel moeilijk om meststoffen, vooral fosfaten, in het oppervlaktewater terug te dringen.

Door landbouw zijn in het verleden in de bodem grote voorraden opgebouwd die zelfs na decennia nog langzaam in het water terecht komen. Dit beïnvloedt de ecologische kwaliteit van het water, waardoor niet alle gestelde doelen in de Nederlandse wateren gehaald worden.

Lees meer...
 
Boot gezocht!
Wednesday 28 May 2008

 Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland zijn enthousiast over het Migratoeonderzoek Snoekbaars.

Dermate zelfs dat besloten is het onderzoek uit te breiden met nog eens 225 gezenderde snoekbaarzen.

Nu al is duidelijk geworden dat snoekbaarzen verbazingwekkende afstanden kunnen afleggen. Zo zijn al  snoekbaarzen met een zender gevolgd tot in Xanten Duitsland!

Aanstaande zondag zullen de eerste 75 vissen worden verzameld tijdens de wedstrijd van het NKS op de Oude Maas. We zoeken daarvoor nog één controleboot die de vangsten registreert en naar de verzamelplaats vaart. Lijkt het jou en je maat iets om je steentje aan dit unieke onderzoek bij te dragen, stuur dan snel een mailtje met je telefoonnummer naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Lees meer...
 
Hier in Salland - Gestikt
Wednesday 21 May 2008

 Zaterdag was ik even op de viscursus voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar, georganiseerd door de Hengelsportvereniging Wijhe.

Een leuke en vooral leerzame dag waarop een groep van 25 kinderen leerde hoe je moet vissen, hoe je met vis om hoort te gaan en er was veel aandacht voor de natuur. Heb respect voor de natuur, je bent er slechts te gast, werd de kinderen op het hart gedrukt.

Ook na deze cursus worden de kinderen aan de waterkant door hun viscoaches begeleid zodat ze kunnen uitgroeien tot volleerde sportvissers en misschien zelfs wel visredders.

Lees meer...
 
Evaluatie-avond bijvangstenregeling
Tuesday 13 May 2008

 In de VBC Friese Boezem is een bijvangstenregeling voor snoekbaars uitgevoerd.

Op het moment zijn de Friese Bond van Binnenvissers en de Hengelsportfederatie Fryslân bezig met de evaluatie van de eerste twee seizoenen van de regeling.

De federatie wil graag de meningen van de individuele snoekbaarsvissers hierin betrekken.

Lees meer...