Stuur je mooiste snoekbaarsfoto op naar de BVSV!
Thursday 29 March 2007
 

Zoals jullie misschien al hebben gezien hebben we nu ook op onze nieuwe site weer een “fotogalerie”. Stuur dus je snoekbaarsfoto per Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken naar ons tot (maximaal 2 MB) en wij zullen hem plaatsen. Vermeld daarbij altijd je naam. Als je dat wilt (niet verplicht) kun je ook informatie meesturen over bijvoorbeeld de vangstdatum, de lengte van de vis, het gebruikte aas, de vangsttechniek, stekinformatie etc. Voor zover mogelijk zullen we deze dan vermelden bij de foto.

 

 

 


 

Lees meer...
 
Europese Unie wil verbod palingvisserij
Monday 12 March 2007

 

De Europese Unie wil op korte termijn de visserij op paling vrijwel volledig verbieden. Dat heeft de Combinatie van Beroepsvissers van het Productschap Vis gezegd.

Volgens de vissers heeft de unie weinig gehoor voor duurzame visserij op paling. De beroepsvissers willen daartoe het bestand jonge palingen, de zogeheten glasaal, verbeteren. Zij eisen "subsidie voor het gebruik van glasaal in duurzaam beheerde wateren". De jonge palingen worden nu te veel beperkt in hun lange trektochten, zeggen de vissers.

De beroepsvissers zeiden vorige week dat de hoeveelheid paling zo sterk is teruggelopen dat de duurzame visserij op de vissoort in gevaar dreigt te komen. Al jaren stromen er te weinig glasaaltjes vanaf zee Nederland binnen. Dat komt onder andere, omdat Spaanse, Franse en Britse vissers de glasaaltjes uit zee vangen voor ze Nederland kunnen bereiken.

 

Lees meer...
 
“iemand die voor de sport vist”
Tuesday 06 March 2007

 Volgens het Van Dale woordenboek is een sportvisser  “iemand die voor de sport vist”.

Dat is in werkelijkheid een véél te beperkte omschrijving. De sportvisser is niet zo maar een visjesvanger.

Hij probeert met uitgekiende technieken en met behulp van geavanceerde materialen de vis aan de schubben te komen. Hij vangt niet alleen graag zijn (bij voorkeur grote) vissen, maar  geniet ook van de frisse buitenlucht en van alles wat er groeit en bloeit, zowel op het land, in het water als in de lucht.

Het is aan een leek moeilijk uit te leggen wat sportvissen werkelijk is, maar je zou het kunnen omschrijven als een bepaalde vorm van natuurbeleving, die gedragen wordt door de mogelijkheid om een (grote) vis te verschalken.

Lees meer...
 
Fair for Lure & Fly 2006
Monday 05 March 2007


Het afgelopen weekend heeft de BVSV wederom met een stand op de Fair for Lure & Fly (Eiland van Maurik) gestaan. Doel was de BVSV (voor de tweede keer) aan het grote publiek te presenteren en nieuwe leden te schrijven. Met meer dan 200 nieuwe aanmeldingen beschouwt de BVSV ook de Fair als een daverend succes.

 

Ook via de website en de post zijn er nog aanmeldingen binnen gekomen, waardoor het ledenaantal plotsklaps ruim boven de 600 leden is uitgestegen. Bovendien werden er op de Fair veel nieuwe contacten gelegd met andere mensen/organisaties binnen de hengelsport, die hebben min of meer toegezegd in de toekomst hun medewerking aan de BVSV te zullen verlenen.

 

Lees meer...
 
Fair for Lure & Fly 2005
Monday 05 March 2007


Het afgelopen weekend heeft de BVSV met een stand op de Fair for Lure & Fly (Eiland van Maurik) gestaan. Doel was de BVSV (voor het eerst) aan het grote publiek te presenteren en nieuwe leden te schrijven.

Met meer dan 80 nieuwe aanmeldingen beschouwt de BVSV de Fair als een daverend succes. Ook via de website en de post zijn er nog aanmeldingen binnen gekomen, waardoor het ledenaantal plotsklaps ruim boven de 400 leden is uitgestegen. Bovendien werden er op de Fair veel nieuwe contacten gelegd met andere mensen/organisaties binnen de hengelsport, die hebben min of meer toegezegd in de toekomst hun medewerking aan de BVSV te zullen verlenen. Pierre Bronsgeest (Beet), Bertus Rozemeijer (Beet en Ultimate Hengelsport), Henk Simonsz (Total fishing) en John Ezendam (Eagle/Lowrance) zijn daar slechts enkele (willekeurige) voorbeelden van.

Lees meer...